snel naar... 23 juli |27 juli |27 juli |28 juli |31 juli |31 juli |1 augustus |3 augustus |
6 augustus |7 augustus |10 augustus |10 augustus |12 augustus |12 augustus

Laatste dag...

12 augustus

TEMP

De laatste dag is aangebroken! Maandagochtend pakken we de Eurostar terug naar Nederland. Gisteren hebben we met z'n allen afgesloten met het etentje in het HHH. Een foto van de hele groep, een mooie medaille en een dankwoord werd uitgesproken door Abellio, Greater Anglia directeur Ruud Haket. We hebben 20 hele mooie dagen gehad. Veel gewerkt en veel gezien. Maar de beentjes zijn wel 10 cm korter...Laatste blog

12 augustus

TEMP

Een laatse keer werken, de laatste keer je magenta vest aan en Greater Anglia pas in de hand, een laatste keer ontzettend leuke gesprekken houden met het personeel en vrijwilligers van Harwich, de laatste keer met de trein langs het Olympische Park...dat drong vanochtend pas tot me door. Ai het eind komt er aan. Wat jammer. Alles gaat zo snel, je moet echt power-genieten hier. En doe iets nu want dadelijk is weer anders. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad met de werkzaamheden en me opperbest vermaakt als Service Hero! Er zijn zoveel mensen die ik waarschijnlijk nooit meer ga zien, maar wel een plekje in mijn geheugen hebben gekregen door de amuserende gesprekken. Vanavond hebben we voor de laatste keer gefeest in het HHH want morgen gaat het dicht na de sluitingsceremonie.

Op Harwich zwaaiden we ook de laatste Nederlanders uit. Allemaal moe, blij en voldaan. en s'ochtend verwelkomden we zelfs nog een aantal Nederlanders die nog voor een laatste Hockey wedstrijd overkwamen. De laatste keer...ach, wat is het mooi! En dat er een eind aan komt maakt het alleen maar specialer.

NienkeEpke op BBC

10 augustus

Vanavond gaan Piet en ik op pad naar Harwich om de Nederlanders een goede reis naar huis te wensen en morgenochtend weer de vers aangekomen Nederlanders te verwelkomen. Dus vanochtend doe ik rustig aan. Even de spulletjes weer op orde brengen. Foto's backuppen. Gisteren was ik namelijk vrij en heb ik het Harry Potter perron bezocht, diverse musea, leuke winkeltjes, parken, high tea, een ferry gepakt naar Woolich en daarna weer 'thuis' met de voetjes even in ijskoud water. Wat oeioei, die krijgen wat te verduren.

TEMP

Maar terwijl ik dat allemaal 'thuis' doe, staat constant de tv aan op , uiteraard, de Olympische Spelen. En BBC volgt bijna alleen maar hun eigen atleten. Dus als een GB-er 2e is geworden en Marianne bv 1e, dan is dat best lastig om te volgen. Want die info geven ze soms niet. Maar nu zat opeens Epke Zonderland in de studio! Van te voren waren ze al laaiend enthausiast over hem, maar nu zijn oefening is gelukt en het goud is geworden, zijn ze helemaal fan van hem. Dus dat wilde ik jullie niet onthouden. Wat een topsporter! Hulde aan Epke!

NienkeGeweldig

10 augustus

Het is zo geweldig hier. Ondanks mijn verkoudheid en al de 3e koortslip (zucht). Ik wist wel hoe een Olympische Spelen zouden zijn, maar het maakt me weer zo blij om te zien hoe al die nationaliteiten hier rondlopen. Familie, vrienden, kennissen of gewoon sportliefhebbers van overal Ierland tot verweggistan. En allemaal vanwege de sporten die de atleten uitvoeren. Wat een geweldig spektakel. Mensen die op weg naar hun werk in hun nette zakenpakje op het sation door de speakers horen dat GB weer een medaille heeft gewonnen en dan een klein glimlachje laten ontsnappen. Of al die mensen gehuld in de vlag van hun land (die vlag begint al aardig te stinken van dat gesleep van her naar der door modder en bier).

TEMP

Gisteravond stond ik in de rij voor de trein. En dat was wel ontzettend druk te noemen. Dus iedereen was een beetje gespannen. Maar een paar duiters beginnen te zingen, daar tegen in gaan een paar Brazillianen, de Nederlanders slaan aan en de GB-ers mompelen lachend tegen elkaar: who's got the most medals? Het is zo grappig allemaal. De engelsen zijn ontzettend beleefd en in voor een chit chat. Ik heb nog 2 dagen werk op Harwich en dan zit het erop. Ik ben zo blij dat mijn ouders en Joris ook een keer de Olympische sfeer hebben kunnen proeven. En hoe leuk is het om een keer Londen uit te kammen?! 'Normaal' ben ik hier voor een citytrip van een dag of 3. En nu kan ik een kleine 3 weken lang als ik de tijd heb, de stad verkennen. Wat een leuke plekjes zijn er hier. Ik heb iedere keer wel weer wat leuks. Natuurlijk de gratis toegang in musea helpt om er lekker veel te bezoeken. Overal van die leuke hippe eettentjes, fantastisch.

Groetjes vanaf Patisserie Valerie, haha, Nienke

Er zijn nieuwe foto's!Busje komt zo

7 augustus

TEMP

Gisteravond was ik weer mevrouw van de NS shuttle bus. Bezoekers van de Olympische Spelen beginnen je te herkennen. Ookal weet ik soms echt niet meer wie ik waarvan ken, krijg je de leukste dingen te horen. "Hey daar hebben we het melkmeisje / Het fietsmeisje / Hey, eerst stond u bij Wood Green en nu hier / Staat u morgen ook weer ons uit te zwaaien bij Southend / Hey daar hebben we Edith" (nav de I love Edith t-shirts). Geweldig!

Aan de rage : elke nagel lakken we in de kleur van de medaille die gewonnen wordt komt een impasse. Deze foto was van gisteravond in de bus, er waren 2 zilveren medailles gewonnen. Dus dat brengt onze score op 4 goud, 3 zilver en 4 brons = 11 nagels, dus we gaan door naar de teennagels. Maarja, het doel van het Olympische team was: 1 medaille meer dan Beijing. Dus dat is 16+1=17. Oei, gaan we dan door op onze tanden? We gaan het zien. Het was weer een ontzettende sfeervolle avond. Tot in de late uurtjes floot ik op mijn grote oranje fluit de bezoekers de bus in: "all on board, the night train" Tja, je werkt voor de spoorwegen of niet.

Nienke

TEMP

TEMP

P.S. Check Edith in de krant...


Super Saterday!

6 augustus

TEMP

What a Super Saturday!

Team GB heeft in geloof ik 1 uur tijd, 3 gouden medailles gewonnen met atletiek. Wat een prestatie! Ik zat thuis (hotelkamer). Mijn enorme bureau van 1x3m, had een aardige oranje kleur gekregen. Overal lagen spulletjes. Dus het was tijd voor een opruim sessie. Maar op de achtergrond volgde ik op tv het atletiek. Het was ontroerend! De atleten waren zo blij. De meesten klinken ook niet echt als stoere vechtjassen, maar meer of ze je willen uitnodigen voor a cup of tea.

De volgende ochtend was ik alweer vroeg op weg naar Southend Airport. 1 van de werklocaties voor ons. Echt een werkdag zoals in Nederland: mensen van informatie voorzien op een treinstation. Maarja om dat je doen in Engeland, geweldig! Het is echt leuk wanneer een Engelsman aan je vraagt: of jij even op de kaart kan aanwijzen waar zijn eidbestemming ligt. Sta je dan als Nederlander: ehhhh...Maar gelukkig was mijn speurvaardigheid goed actief en kon ik de mensen vlot de weg wijzen. We hadden deze zondag ochtend niet zoveel Nederlanders op het station, maar dat mocht de pret niet drukken. Onder het genot van een thee met uiteraard een wolkje melk, heb ik de leukste gesprekken gehad met de engelsen. En vooral natuurlijk over die 3 gouden medailles. Wat een trots, 'go team GB' mag ik wel zeggen.

NienkeLarry

3 augustus

TEMP

Dit is Larry. Larry is een halve meter groot en woont al 15 jaar in deze fishpond. Iedere ochtend krijgt hij als ontbijt toast met marmalade. Tenminste als dat op het brood van de bewakers van de Library zit. Je kan veel over zo'n fishpond midden in de stad denken, maar Larry heeft wel de beste spot langs de marathon op 5 & 12 augustus te pakken. Ik denk dat ik hem wel weer een keer ga opzoeken, zal ik dan ook een toast meenemen...?

NienkeEdith

1 augustus

TEMP

Edith, dit heb je harstikke goed gedaan! Ik heb dit shirt heel de dag gedragen en het gaf aardig wat aanspraak. Ik heb een boel sparringspartners voor je gevonden. We zijn ontzettend trots op je!

Nienke

Even tussendoor...

31 juli

Ik wordt verwend met twee tickets! Ik ga op mijn eerste vrije dag (2 aug) naar dames Hockey, China-NL, en op 3 augustus ga ik naar zwemmen van 10-13. Echt leuk! Korte afstanden en estafette. Geweldig!

En gisteravond zat ik op de voorste rij bij RTL 4 Sportzomer: De Spelen!

NienkeEr zijn foto's!

31 juli

Bekijk ze hier.Meryjene Fosh

28 juli

TEMP

Zaterdag was mijn laatste dag als fietsmeisje, dus ik heb de camping gedag gezegd. Zondag begin ik als medewerker van de Greater Anglia. s'Avonds heten we de NL-ers die per boot aankomen in Harwich welkom en s'ochtends weer. Maar daarnaast is er wat vrije tijd. Dus ik was zondag highlights gaan bekijken: de Big Ben en daarna Buckingham Palace. Daar stuitte ik op het wielerparcours. Hmm dat is toch pas om 16:10 afgelopen...even vragen bij 1 van de vele oranje-supporters die al langs de kant staan te wachten:

"Hoe staat het met Marianne Vos?"

"Ja, gaat goed, het is wel 1 peloton, maar ze gaan hard. We verwachten ze al om half 4!"

Aha, dat ga ik dan bekijken! Zo gezegd zo gedaan. De steadionspeaker hield op ons de hoogte. Niks is zo spannend als luisteren naar een wedstrijd ipv kijken. "Meryjene Fosh was doing a great job". Ik had me geinstalleerd bij de 1 KM voor de finish. Regenjas aan, camera in de hand. En daar kwamen ze! Wat gingen ze hard! Ze lag bij mij nog 2e. Kippenvel op mijn armen...gaat ze het halen...de stadionspeaker gilt: "Gold for Meryjene Fosh!" We sprongen een gat in de lucht, het was echt te zien langs het parcour: Oranje boven!!! Goed gedaan Marianne!

NienkeOlympic Stadium

27 juli

Gewapend met foto en video camera, water, een regenjas en wat te knabbelen voelde ik me net in de jungle. Ik sloop door alleys alsof ik tussen de bomen liep. Ik was niet alleen in de jungle, bovenop de berg toppen zaten mensen te kijken of ze iets in de lucht konden zien. Ik wurmde me nog door een paar bladeren (bobbies) heen en zo bereikte ik de rivier, de wilde River Lee Navigation. Daar patrouilleerde bootjes met bewakers want aan de overkant lag mijn tempel: Olympic Stadium. Wat mooi!

Overal langs de rivier zaten locals met een wijntje en live verbinding op hun mobieltjes de show te volgen. Met het stadium op de achtergrond. Supergezellig. Ik heb een Indisch restaurant gevonden, met een groot scherm en hele Indische familie. Toen the queen uit de helicopter sprong rende ik met de familie de binnenplaats op om het echt te zien gebeuren. Wat was dat lachen. Het vuurwerk heb ik later op tv in mijn hotelkamer gekeken, want vandaag was ik weer het ov-fietsmeisje op de Oranje Camping.

NienkeDe Oranjecamping

27 juli

TEMP

Dit is mijn eerste NS blog:

Het is even zoeken maar dan kom je ook in een oase die Oranje Camping heet. Daar vinden mijn eerste werkdagen plaats. Je moet je voorstellen: ons hotel is in hartje Londen en de Oranje Camping ligt in een soort rivierdelta. Voor de eerste keer je weg vinden is niet makkelijk; "Blauw...is de... Victoria Line...ow maar welke kant dan op? Is dat North of South bound? Wat is de eindhalte. Hoelang doet de metro erover. Heb ik water bij me "(tip van de locals). En dan : "Waar vertrekt mijn bus, hoeveel kost de rit, waar stap ik uit"...

Oh wacht ik zie oranje aan de horizon! Als een soort vlieg op een uvlamp lopen we richting de camping. En daar valt opeens het haastige stadse gevoel van ons af. We zijn omringd door groene velden en een hele boel oranje tenten met leeuwen erop. De crew zit met slippertjes en korte broeken nog aan het ontbijt te genieten van die heerlijke zon. Dit is echt de campingsfeer en dan moeten de spelen met al het entertainment nog beginnen. Geweldig, deze oase!

Bekijk de eerste foto's.

NienkeNienke naar Londen!

23 juli

TEMP

Ik ben bezig met een Olympische reeks! Opeens lag daar in het koude voorjaar weer een uitvraag: Wie is DE Service Hero die NS in Londen gaat vertegenwoordigen?

Ja ik natuurlijk! Mijn sollicitatiebrief gaf mij toegang tot de volgende ronde: Game on!

Op 26 maart kwamen we bijeen om in sporttenue te strijden voor de Olympische titel: Service Hero. Gekleed in Oranje boven & rood wit blauw, kennis van zaken op zak en een natuurlijke-Nienke-zin in spelletjes ging ik er tegen aan. Bij één onderdeel schoten de zenuwen er opeens in: “Doe je best Nienke, je kan een ticket naar Londen winnen!!!”

En daar was de uitslag. Alle standplaatsen werden genoemd, maar Nienke zat er niet bij... Om het spannend te houden hadden ze de top 5 tot het eind bewaard en daar was mijn naam!!! Een knuffel van judoka/NS-er Edith Bosch, een medaille Service Hero, een mooie roos en oorkonde en een gevoel waaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuwwwwwwwwwwwwwwww, ik ga!

Op 14 juni hebben we een bijeenkomst gehad en uitleg gekregen over de werkzaamheden die we gaan doen te Londen. Het is wel spannend maar ik ga er natuurlijk vol tegen aan. Op deze website ga ik mijn avonturen met jullie delen. Ik blog ook voor NS op www.nslondencentraal.nl.

Nog één dag en dan ga ik vertrekken. De oranje koffer staat klaar, rood wit blauw zit erin en de kennis zit mijn hoofdje en de glimlach valt niet meer van mijn gezicht. Londen here I come!

Check de foto's van de voorpret.

Nienke
Terug naar mijn startpagina