Vierde weblog

20 augustus

Hallo! Dit is alweer mijn vierde weblog voor de NS:

Wat doen we hier nou eigenlijk?

We horen veel mensen denken dat het hier alleen maar feest en gezelligheid is. Maar er wordt ook gewerkt. We werken om de dag in shifts van 9:00-17:00 en 16:00-00:00. Onze plek is de infobalie. Direct het eerste wat de bezoeker van het HHH ziet als hij/zij binnen komt. We delen de balie met ATP, de ambassade en de info-meiden van Randstad.

T...

Tussen 11:00 en 15:00 uur is de verkoop van de entree kaarten. Dan is het een dolle boel. Veel vragen krijgen wij over die tickets: “hoeveel zijn er nog, wanneer speelt Nederland, kan je even iets voor mij achterhouden, mag ik je pen even vasthouden?” Maar wij krijgen ook vragen relativerend aan onze functie: “Hoe kom ik bij de Hockey, tot hoelaat rijden de metro's, hoe lang duurt de taxi rit naar het Volleybal stadion, hoe duur is een kaartje, kan ik gratis reizen met mijn toegangsticket?”

Bezoekers vinden het wel een verrassing dat ze de NS hier zien. Een soort van jalousie, zo van: hey wat doen zij nou hier op mijn Olympische Spelen. Sommige kunnen het niet laten om een flauw grapje te maken over bv. een vertraging op Schiphol, maar dat glimlachen wij weg en bieden onze plattegrond aan. Want die zijn heel nuttig. Het zijn Z-cards, dus zakformaat kaartjes met chinese vertalingen erop. Helemaal handig.

Bijzondere bezoekers zijn er zat. Tuurlijk tuurlijk, Maxi en Lexi gaan niet via de hoofdingang. Maar we hebben hier vanalles staan. Van een rijke Tanzaniaanse hotelbaas tot slaapplaatszoekende backpackers, gespierde sporters tot lallende oranjefans. Maar 1 ding is zeker. Iedereen is gelijk en iedereen komt hier met een hart voor sport.

Groetjes,
Nienke

Trouwens, ik sta ook op YouTube! (bij minuut 1:00): klik daarvoor hier!


Bonjour!

18 augustus

Wat een hoop berichtjes laten jullie voor mij achter op het gastenboek. Helemaal top! Ik wordt zo meegesleurd door de achtbaan die Olympische Spelen HHH heet, dat je bijna vergeet waar je vandaan komt er wat je hier doet. We doen zoveel indrukken op. Niet normaal. Niet te beschrijven. En ik ontmoet zoveel mensen, zo leuk. Maar het eind komt ook in zicht... minder leuk. Want ik wil hier nog wel even blijven hoor! Maar dan moet Joris wel even over komen vliegen ;)

Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe Beijing zal zijn als het circus is afgelopen. Rijden er dan nog steeds zoveel taxi's, zijn de hotels rustig, de stadion's verlaten en de uitgaansgelegenheden dicht? Maar vooral, zullen de chinezen opgelucht zijn of trots? Ik vind ze nu in ieder geval supertof. En dan heb ik het natuurlijk over de stadse chineesjes, want let wel, ik zal denk ik naar huis gaan met alleen Beijing in mijn hoofd. Ik ken het al bijna binnenstebuiten (grapje), maar van de rest van China weet ik he-le-maal niks. Erg? Ja een beetje, maar dat gaan we zeker verkennen op een vakantie. Deze ervaring heeft voor mij het land in ieder geval een stuk toegankelijker gemaakt. Echt de drempel om naar china te gaan moet niet hoog zijn. Er zijn gewoon wat basics die je hier standaard bij je moet hebben als je op pad gaat en dat is deo, cash, adressen in het chinees en je fototoestel. :) Nou, ik spring mijn fiets weer op. Ik zal er nog een foto van laten maken.

Dikke kus en knuffel aan jullie!
Nienke


Derde weblog: dag 5

13 augustus

Hallo iedereen! Dit is mijn derde weblog voor de NS:

Van regen in de druk

Wat was het mooi weer tijdens de opening van de Olympische Spelen. Ze hadden daarvoor ook aardig wat raketten afgeschoten.

Raketten? Ja, zoals de meeste van jullie misschien al hebben gelezen staat er afweergeschut langs de stad. Niet voor vijanden, maar om de regendruppels te activeren. Zodat ze voor de stad al uit de wolken vallen en niet in de stad. Dat de openingsceremonie belangrijk is blijkt wel uit de prijs van de kaartjes en het aantal regendruppels die er vielen. Geen één! Maar de dagen erna is het losgebarsten. Straten liepen vol. Zoals jullie ook in Yvonne's blog konden lezen, zijn we helemaal nat geregend tijdens het bezoek aan het Olympische park. Maar ook de dagen erna was het bij elke fietsrit wel weer raak. Dus nu ga ik gewapend met poncho en paraplu op stap.

T...

Dat was gisteren overbodig. Want het was weer lekker benauwd. Ik was vrij en ging de stad verkennen. Fietsend op mijn fiets was het uit te houden, vanwege de wind. Maar zodra ik stil ging staan voor een attractie, viel de druk over me heen als een warme deken. Het kan zo veranderen. Dus nu slaat de verkoudheid toe. Airco in en uit, regen aan en uit. Misschien dat ik nog wel ergens een chinees middeltje kan vinden...

Groetjes,
Nienke


Verslag van dag 6 en dag 7

9 augustus

Dag 6 (08-08-08): Het is zover. We zijn nu van 09:00-24:00 open. En die opening is begonnen. De schitterende opening van de Chinese Olympische Spelen. Wij stonden binnen. En konden wel een beetje meegenieten van alles op de TV schermen. Tijdens het afsluitende vuurwerk zijn we even naar buiten gegaan om het te horen. Die voetsporen door de stad heb ik gemist, als ik het van te voren wist had ik toen ook even buiten gestaan. De crewleden zelf feesten ook gezellig mee, want hoe druk was het al zeg! Waanzinnig!

Dag 7: Vandaag een 'normale werkdag'. Tot het moment dat we medailles hebben gewonnen. Het HHH stroomt vol en momenteel is het feest in de zaal met Humberto Tan. Ik heb al veel bobo's gezien, onze prins, terpie, JP, Ian Thorpe and many many more! Echt feest hier. Hard werken, maar feest!

Toedeloeeeeeeeeeeeeee
Nienke


Tweede weblog: dag 5

7 augustus

Dit is mijn tweede weblog voor de NS:

The Grand Opening

Vandaag was het zover, na dagen zweten en zwoegen, gaat het HHH open. Om 14:00 begon het. Er kwam er een draak door de zaal. Het publiek werd opgezweept door luide Chinese muziek. Erica Terpstra sprak het publiek en toegestroomde pers toe. Met kippenvel moment was daar. Toen werd er door haar en Prins Willem Alexander op de gong geslagen en was het officieel geopend! En wij konden gelijk aan de slag!

Op deze eerste dag werd ook voor het eerst de Daily Dutch uitgedeeld. De dagkrant van het Holland Heineken House. En wie stonden daarin? Wij natuurlijk.

Dus nu kan het echt beginnen. Wij zijn er klaar voor. We zijn benieuwd!

Groetjes,
Nienke


Het Holland Heineken House!

6 augustus

Ni Hao allemaal, wat is het hier tof! Wat heb ik allemaal al gedaan. Want we zijn er net 4 dagen. Maar het voelt alsof we er al een week zitten. Want wat is er veel gedaan.

T...

Dag 1: gelijk hop DE muur op.

Dag 2+3: Gelijk in het HHH* ritueel: ontbijt half 9, lunch half 1 en avondeten half 5. Daartussen gingen we helpen om onze werkplek in orde te maken. Waar is dat? In het Holland Heineken Huis. De plek waar Nederlanders (maar ook andere bezoekers) gezellig een kopje koffie komen drinken of een hapje doen. En ondertussen zien hoe een Nederlanse sporter wordt gehuldigd na het halen van zijn/haar medaille. haha. Nou en wij moeten daar informatie gaan geven over het openbaar vervoer. Dat is een lastige opgave als je voor het eerst in een nieuwe stad/land bent. Dus wij zijn 2 middagjes het openbaar vervoer ingegaan. Voornamelijk de metro omdat dat goed gaat en spotgoedkoop is: 20 euro cent voor een enkele reis. Dat is natuurlijk niks! We hebben ook al de Birdnest en het zwemstadion gezien. Ohohhhhhhh zei heel de bus (wij en chinezen) toen we erlangs reden. Aan het eind van dag 3 was ik het heen en weer lopen beu. Want wij leggen aardig wat KM'tjes af hier op het terrein en naar het hotel. Het terrein is namelijk een Exibition Center. Dus lekker ruim opgezet. Prima plek trouwens. Zie foto! Maar ja, “there are 9 million bicycles in Beijing” en dus gaan wij Hollanders daar gezellig aan mee doen. Ik heb namelijk een fiets gekocht! Ja, zal je denken. Nienke, je bent er maar voor een maand!?! Een fiets is toch duur? Nou voor 38 euro heb ik een mooie fiets met mandje en een leuke toeter/bel. Dus helemaal goed. En met de ambassade is al een project opgezet om de fietsen aan arme mensen te geven zodra we weg zijn. Dus nu tour ik heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk rond op mijn fietsje. Primabella.

Dag 4: Vandaag werd er hard gewerkt. Het complete HHH moest namelijk af zijn voor vanavond 9 uur. Morgen is de opening: 1 dag voor de Olympische Spelen. En nu ziet het er mooi uit! Wat eerst nog een een beetje een bouwval was is nu een supermooi gebouw met leuke winkels en bars. Iedereen is helemaal uitgewerkt maar ook benieuwd en klaar voor de opening. Ik ben zelf ook erg benieuwd wat we gaan meemaken. Er staan dranghekken voor de ingang om rijen te vormen voor de bezoekers... rijen? Oeioei, dat zijn dan veel mensen! Ja, was het antwoord: 5000 mensen kunnen in het HHH. Nou, ik ben benieuwd! We hebben nog een peptalk gekregen van Erica Terpstra. Superleuk. En wat ook leuk is is dat ik al aardig wat leuke sponsor goodies heb verzameld. Een t-shirt van Perry Sport, een telefoonhanger van de ambassade, een tas met verzorgingsproducten van Unilever etc.

En dan de crew: dat is heel gezellig en divers. Van bakkers tot studenten. Ja, morgen zullen we het zien. Later weer meer van mij!

-x-
Nienke

*HHH=Holland Heineken House


Veilig aangekomen

3 augustus

Hallo iedereen! We schrijven onze belevenissen voor de NS op in weblogs. Dit is het eerste weblog. Binnenkort schrijf ik meer!

De Olympische prestatie is geleverd

En dan is het zover. Wij (Inge, Yvonne, Jan-Willem en Nienke) zijn eindelijk op weg naar Beijing! Onze thuishaven voor de komende 3,5 week. Zaterdag 2 augustus 2008 vertrekken we na een soepele treinreis, vanuit Brussel met Hainan Airlines. Door het tijdsverschil, kwamen we een dag later aan. 05:10 om precies te zijn. Verwelkomd door het Randstad team worden we naar de hotels gebracht waar we een lekkere douche pakken. De warme kleren maken plaats voor slippers en shorts.

T...

Het programma voor vandaag: Ontbijten en een rondleiding over het Holland Heineken House terrein en daarna... een bezoek aan de Chinese Muur! Tijdens de rit er naartoe begint onze jetlag al aardig parten te spelen. En als we dan ook nog eens een keer in 35 graden 1100 traptreden omhoog moeten... zijn we erover uit: “We hebben een Olympische prestatie geleverd!”.

Maar wat voor een. Het uitzicht is fantastisch. Daar staan we dan: op DE muur! Snel doen we de gekregen Holland Heineken House t-shirts aan voor de persfoto. Wat is dit leuk om mee te mogen maken. Daarna dalen de 180 oranje t-shirtjes weer af onder veel belangstelling. Thuis aangekomen konden bezweet en wel aanschuiven ons eerste avondmaal. En dan, dan is het toch echt tijd om de oogjes dicht te gaan doen. Wat een dag, dagen.


De voorbereiding

2 augustus

T...

Toen in hoorde dat ik voor de NS naar Beijing mocht was ik heel blij! Er zit de nodige voorbereiding in onze reis, maar het was allemaal even leuk. Hier zie je mij met mijn collega's Inge en Jan-Willem. Yvonne gaat ook mee maar staat niet op deze foto. We zijn dus met z'n vieren. Kijk onder foto's voor meer plaatjes van de voorbereiding.

T...

Terug naar mijn startpagina