snel naar... 4 jan| 13 jan| 20 jan| 28 jan| 12 feb| 14 feb| 21 feb| 25 feb

In de hoogste versnelling...

25 februari

P1190663

... gaan we door, elke dag in en uit zijn we bezig met de fietsen. Het slaap tekort gaat me opbreken, ben verkouden geworden... snif... maarja, het weer is ook van super zonnige dagen omgeslagen naar regen regen en nog eens regen. En koud!

Voorderest hebben we veel aan elkaar, iedereen snapt dat je er doorheen zit, dus de groep wordt wat hechter en het gezeur is afgenomen omdat je elkaar kent! Dat waren de negatieve dingen die vanzelf weer als sneeuw voor de zon verdwijnen (om in Olympische winterspelen termen te blijven!).

Hoogtepunten: de wedstrijden! Ik ben al naar zo veel geweest, ik heb 2x schaatsen mogen kijken in de Oval (500 en 1000m mannen). Supergaaf en wat een sfeer, mede door de vele Hollanders en Kleintje Pils. Ik heb ijshockey gezien, wat een stadion, wat een crowd! En we zijn bij shorttrack gaan kijken. En een kleine droom kwam uit; er kwamen opeens kaartjes langs van kunstschaatsen, vrije kuur. Jaaaaaaaaaaaa daar wil ik heen. Die kaartjes zijn heel populair hier in Canada en ook erg duur (tussen de 250 en 550 dollar). Dus ik dacht: hmm, laat maar zitten, maarja met deze gratis aanbieding zijn we nu toch geweest. Supermooi!!!

P1190613

Het HHH is ook gezellig en populair. De rijen mensen blijven aanwezig, maar gelukkig als crewlid hoef je daar niet in te staan. De fietsen zijn famous hier in de area, superleuk! Ik heb ook al veel artiesten mogen meemaken, Borsato, van Velzen, Meeuwis en Armin van Buuren kwam ook opeens draaien, gaafffff. Er komen ook veel sporters langs, zoals Nicolien, Bob, Erben en Uytdehaage. En dan natuurlijk alle familie en aanhang daarom heen die een fiets willen gebruiken. Dus een gezellig kletsje met deze of gene zit er altijd in. Umberto en de Loor hebben hun eigen fietsparkeerplaats gekregen. Meer als gein. Ik heb al aardig wat van de stad gezien, by day & night! Schitterend uitzichten van de Skyline, de vlam, Gastown. Zaterdag ben ik weer een dag vrij, dus ik ga dan out of town, waarheen weet ik nog niet.

En dan is zondag alweer de laatste dag van de Spelen! Is dat wat! Ik vind het wel snel gaan zeg, vaste klanten die alweer naar huis gaan. Het aftellen is voor de meeste alweer begonnen. Voor mij nog niet, ondanks mijn verkoudheid. Maar voor nu: groetjes aan jullie allemaal en bedankt voor alle lieve leuke berichtjes en tot de volgende keer weer.

Wij gaan door... door in de hoogste versnelling...

NienkeNieuwe foto's

21 februari

Er zijn nieuwe foto's.Media-aandacht!

14 februari

Al heel wat media hebben aandacht besteed aan de OV-fiets in Vancouver. Zoals hier bijvoorbeeld in het AD, op de radio (vanaf 01:30), op de foto, en op het NOS-journaal (vanaf 01:10).


Ik droom...

12 februari

P1180886

... over fietsen en nummers en hordes HHH medewerkers. Sinds mijn aankomst zijn we van s’morgens half 8 tot s’avonds 9 uur in de weer op de O-zone. Het terrein waar het HHH inclusief onze fietsenstalling is gelokaliseerd.

Vorige week vrijdag hadden we wat uurtjes vrij. Ik ben toen met mijn OV-fiets de Sky-Train ingestapt en heb Vancouver Downtown verkend. Wat leuk! Veel glazen flats, al een hoop media en toeristen. En wat een heuvels! Richmond is gelukkig lekker ‘flat’.

Afgelopen zaterdag hadden we een grote dag: een fietstocht door Richmond over de dyckes. Al onze 400 fietsen plus nog 350 eigen fietsen + 1 voor de burgermeester van Richmond slingerden door de straten. Er waren dus HEEL VEEL mensen op afgekomen en ook heel veel pers. Dus onze fietsen en hoofdjes pronken al in diverse media.

P1190153

In Richmond wonen veel ex-NL-ers. Deze komen maar al te graag een praatje maken over de beautiful dutch bikes. Ook als we zelf op ons fietsje naar huis peddelen, worden we aangehouden voor een praatje. Echt grappig, alsof je gewoon hier al jaren woont.

Woensdag hadden we ook weer even tussen de middag vrij. Dat resulteerde in een auto vol (7 personen) op weg naar Grouse Mountain. Daar gingen met een mega-gondel omhoog naar 1100 meter, om daar door de sneeuw te banjeren. Die dag was het uizonderlijk mooi weer, dus we konden ver kijken (zelfs tot in de USA)!

Vandaag is het pet-weer en hebben we de opening van het HHH (14:00) en de fietsenstalling (20:30). En zullen we aan Erica Terpstra en Jan-Peter Balkenende fietsen overdragen. Dus een grote happening, ondanks de regen. Morgen de opening van de Olympische Spelen, ik ben benieuwd. Later weer meer.

Groetjes van het fiets-team.Het komt nu echt dichtbij!

28 januari

OV-fiets

Ik heb al een interview voor het NS-blad ONS gehad. De vlucht is eindelijk bekend, ik ga op 4-2 t/m 5-3. Mijn oom heeft me lesmateriaal toegestuurd, echt grappig, een test over de Olympische Spelen in Vancouver en alles eromheen. Bere leerzaam...

Over beren gesproken...die zitten lekker in hun winterslaap toch? Mijn website is helemaal klaar voor gebruik inclusief gastenboek. Dus kom maar op met de 50.000 mensen die het HHH gaan bezoeken!NS zet OV-fietsen in

20 januari

Huis

Vandaag hebben we onze eigen crewmeeting. Bij NedTrain. Om daar te komen huren we een OV-fiets, het product dat we daar in Vancouver gaan promoten. Een goed begin dus toch? Het totale team bestaat uit Garrie, Inge en ik van het Evenementen-team en Willem en Jeffrey van NedTrain. De techneuten zeg maar. Al onze brandende vragen komen aan bod en we krijgen een dik draaiboek en een schema (oei... elke dag werken?). Wat gaaf dat we in een huis verblijven!Serieuze zaken

13 januari

Het is heel leuk om zo kort voor vertrek pas te horen dat je gaat, maar het officiele gedeelte is dan wel moeilijker: met spoed een Working Permit aanvragen, ESTA formulier USA, verklaring NS, pasfoto's etc. Gelukkig geen prikken deze keer. Wat dat aangaat is Vancouver een 'makkelijke en gezonde' bestemming.

Maandag heb ik al lekker geshopt: Lonely Planet van Vancouver, twee kaarten van de omgeving en Vancouver Island. Handschoenen, skisokken, dikke fleece etc. Helemaal leuk! Maar vandaag ben ik bij de crewmeeting geweest van het Holland Heineken Huis (HHH). In de Kuip werden we welkom geheten door Erica Terpstra met een 'Terpje'. En werd een filmpje van het HHH getoond. Ik had nu helemaal zin om morgen al te vertrekken. Ik met nog 160 HHH-medewerkers.

Over het HHH

Ditmaal is gekozen voor een ijshockeycomplex, Minoru Arenas in Richmond, op zo’n kwartier lopen van de Olympische ijshal, de Richmond Olympic Oval. Dit is de baan waar de Nederlandse schaatsers hun successen moeten behalen. Namens NOC*NSF opent het Holland Heineken House van 11 tot en met 28 februari 2010 haar deuren als dé sportontmoetingsplaats voor atleten, hun familie, officials, sponsors, media en sportfans.Wie heeft er interesse en kan/wil voor een periode van een maand in Vancouver werken?

4 januari

Ik had me kort voor kerst opgegeven en vandaag kwam het antwoord... De gelukkige Evenemententeam-medewerkers zijn na de loting: Garrie, Inge en Nienke!

JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ JIPPIE WHOEHOEEEEEEEE GAAFFFF


Terug naar mijn startpagina